Le Petit Morvan in Villapourçon

Wie gaat er nog zonder navigatiesysteem op reis. Hier dus geen uitgebreide routebeschrijving maar slechts een paar tips. Voor wat betreft het invoeren in het navigatiesysteem kan Villapourçon als bestemming en Avaux als straat worden ingegeven (postcode 58370). In sommige navigatiesystemen kan ook de C7 als straat worden ingetikt.
Voor huurders uit het noorden, oosten en zuid-oosten van Nederland is de route over Maastricht, Luik, Luxemburg, Nancy, Metz, Toul, Dyon, Autun de meest voor de hand liggende. Het is ook een mooiere route dan over Parijs. Over het algemeen sturen alle navigatiesystemen je over Antwerpen, Lille en Parijs en vervolgens via de A6. Dit is niet per sé de snelste route omdat je in en rond Parijs een grote kans op files hebt. Wij rijden zelf dan ook altijd via de route Luxemburg en Dyon.
Sinds 2014 is de rondweg rond Dyon klaar en die bereik je door op de tolweg richting Lyon (A31-E21) de afslag Selongey/IS sur Tille/Til Chatel (nr.5) te nemen. Sla vervolgens linksaf richting Dyon. Blijf op de D974 tot de eerste rotonde in Dyon. Neem hier de tweede afslag en volg vanaf hier de borden naar Paris. Let goed op de snelheid: vooral in de laatste tunnel van de rondweg gaat het hard omlaag en is het lastig om de adviessnelheid vast te houden. Aan het eind van de tunnel staat een apparaat wat er voor zorgt dat de thuiskomst in Nederland wordt ontsierd door een nare boete. Bij de laatste rotonde rechtdoor en dan zit je op de A38 richting Parijs. Vlak voordat deze A38 overgaat in een tolweg neem je de afslag nr 24 (Autun, Nevers) en blijf je vervolgens De D981 of N81 volgen tot Autun. Bij het eerste grote kruispunt in Autun moet je rechtsaf richting Roanne, Moulins, Nevers. Volg deze lange rechte weg tot je automatisch naar rechts moet onder een viaduct door. Nadat je over een rivier bent gegaan volgt een rotonde. Op deze rotonde neem je de tweede afslag richting Moulins, Roanne, Vichy. Je zit nog steeds op de N81. Volg deze tot zo’n 5 km buiten Autun. Neem hier de afslag richting le Haut Folin, Monthelon en Saint Leger sous Beuvray. Nu zit je op de D3. In Monthelon bij de eerste splitsing linksaf (D296) richting Le Bourg, Vauteau en Saint Leger. Vlak voor Saint Leger kom je weer op de D3. In Saint Léger blijf je op de D3 richting Moulins Engilbert. Na Saint Leger kom je langs museum Bibracte en het dorpje Le Puits. Het volgende gehucht heet Dragne en daarna in het gehucht Les Champs Ragot neem je de afslag links (zie bordje met C7, La Bazolle, La Pompie en Avaux). Avaux is een gehucht wat uit één doodlopende straat bestaat. Zodra Avaux is bereikt heb je na ongeveer 250 meter nog een splitsing. Neem hier de linker weg naar beneden. Les Deux Morvans zijn de twee voorlaatste huizen aan de linkerkant van de weg. (dus niet de laatste twee huizen!)