Le Petit Morvan in Villapourçon

In de buurt van Les Deux Morvans zijn een aantal mogelijkheden om te zwemmen. De dichtstbijzijnde is het gemeentelijk zwembad in Villapourçon. Huurders van Les Deux Morvans mogen daar ook gebruik van maken. Het zwembad bevindt zich op het terrein van de gemeentelijke camping.

Wat verder weg, maar heel fraai is een bergmeertje op de Haut Folin. In de omgevingsbrochure staat wel een routebeschrijving hoe je daar moet komen.

Bij Moulins Engilbert ligt links van de route richting Sermages/Chateau Chinon (de D37) vlak na de steengroeve, ook een leuk zwembad.

Saint Honoré le Bains beschikt over de beste zwemfaciliteit. Het gemeentelijk zwembad heeft een binnen- en een buitenbad en een klein bubbelbad. Hou svp wel rekening met het type zwembroek. In Frankrijk worden vooral bij gemeentelijke zwembaden heren/jongens met zwemshorts (lange zwembroeken) geweerd. Hou het voor de zekerheid op een gewone strakke zwembroek dan ben jer zeker van dat je naar binnen mag!!

 

 

De Morvan kent een groot aantal schitterende middelgrote tot grote meren
Lac des Settons dat in het hart van de Morvan ligt, is het meest ‘toeristisch’. Het stuwmeer ligt op bijna 600 meter hoogte en heeft een fraaie vorm met geprononceerde stranden en beboste oevers. De stranden zijn door hun glooiende karakter ideaal voor kinderen. Rond het meer liggen verschillende campings, restaurants en eethuisjes. Er lopen verscheidene wandelpaden, randonnées, van 10 tot 30 km. Er zijn veel recreatiemogelijkheden: je kunt bij het meer paarden, boten, surfplanken of waterfietsen huren. Ook vaart er permanent een rondvaartboot over het meer.
Lac d’Agnan (noordoostelijk gelegen) is het meest aantrekkelijk. Daar waar je bij de andere meren een duidelijke mensenhand ziet, heeft dit meer prachtige natuurlijke oevers.
Lac Panneciere, dat het dichtst bij Les Deux Morvans ligt, leent zich ’s zomers voor een heerlijk verfrissende duik. Dit stuwmeer is nooit echt druk bezocht, zoals we dat in Nederland kennen. Hier kun je de auto dicht bij het water zetten, zodat je niet al te ver met je spullen hoeft te slepen. Er zijn voor de liefhebber waterfietsen en kleine bootjes te huur.